Војната у 2001...
+5
TrimXt
Nenad
Gen.b2k
386ka
MiLoS
9 posters
Страна 1 of 2
Страна 1 of 2 • 1, 2
Војната у 2001...
За војнава има мн да се збори...секој човек на планетава земја знае дека малцинство у една држава нема шанси против државна војска, тоа значи шиптарите можевме комотно да ги истребиме да не беше помошта на САД на страна на шиптарите иако САД не признава за тоа...
како второ ако шиптари има околу 21% значи треба секој да фати пушка у рука за да се бори со држава бе човече него имаше и војници од НАТО и војници од албанската државна војска што беа на страна на шиптариве...
како второ ако шиптари има околу 21% значи треба секој да фати пушка у рука за да се бори со држава бе човече него имаше и војници од НАТО и војници од албанската државна војска што беа на страна на шиптариве...
MiLoS- постер
- Постови: : 63
Активност: : 93
Re: Војната у 2001...
Темава ја имам дискутирано многу пати, и ме мрзи пак да ја дискутирам. Само ќе кажам дека и кај двете страни во конфликтот имаше грешки. Они тогаш се бореа за права, но не се бореа на нормален начин туку со убивање. Оваа криза почна кога студентите албански се бореа за да можат да учат на нивен јазик, а кога ние тогаш со полција сме ги покосиле. Понатаму не коментирам, пошто е долга причата, а и кој сум јас да судам, кога не сум бил тогаш доволно голем за да ја согледам работата....
Малина да не ја правиме тука како во Охрид(Љубаништа)
Зборевме до 5 саат одсабајле и беше 5 против МалиноФски хахахах.
Рамковниот не ****** браќа!
Зборевме до 5 саат одсабајле и беше 5 против МалиноФски хахахах.
Рамковниот не ****** браќа!
Gen.b2k- џуниор
- Постови: : 42
Активност: : 43
Во таа војна ние добивме шанса дури и од Америка да ги истребиме, но нашиот одговор беше НЕ и дека ке бидеме демократска земја. Ете ни сега демократија, ја имаме. Инаку шиптари во Македонија официјално има околу 25,7% а вистината е многу повеќе
Nenad- форумџија
- Постови: : 272
Активност: : 313
хахахаа овој малина е ненормален хехехехехехе
MiLoS- постер
пер рамковниот договор не им даваат да учествуваат во управата на државата со поише од 25%...значи они никад нема да владеат на политичка сцена..али ако се намножат уште многу ке бараат и смена на рамковен договор...а за војната само ек кажам дека они победија иако имаше поише жртви кај нив..
Абе рамковниот договор им дава само поголеми права на Шqip, но не им ги изменува политички права. Тоше, се согласувам за другото..
кој не смее бе мн зошто беше војната...ете мислевме дека победивме ама таа војна ја изгубивме БИДЕЈКИ ИМ ДАДОВМЕ МНОГУ ПРАВА и еве сеа ВЕ МОЛАМ кажете ми во било која државна институција коа ке влезете што гледате...кажете ми во пола скопје што гледате...У школо сакаа да ни воведат албански да учиме бе алооо...јас мислам дека таа војна ние ја изгубивме...еве утре претседател ке биде ИМЕР САЛМАНИ па ке се смееме:C
Drakso- Сафра Шеф
- Постови: : 215
Активност: : 250
Што викате за етничко чистење? хаха дефинитивно не е тоа решение. Ако ви текнува покојниот Борис Трајковски потпиша нешто за бегалците од Косово да се сместат во Македонија(после дојде тоа диво племе и денес се пола милион;груб превод: како термити, освен што се размножуваат и штета прават), добија држава сеа но не се враќаат, да добијат западен дел на Македонија и мишн акомплишд ајмо сви на боза. Не е за џабе акцијата 3-то дете 5-то дете итн...ама тоа дете добива пари први 9 месеци, после кај на мајка му тоа дете ќе бара работа? треба некој солушн, имате со што да почнеме?
Gen.b2k- џуниор
- Постови: : 42
Активност: : 43
ЛЕЛЕ ЕЈ ЕТНИЧКО ЧИСТЕЊЕ да имаше репутација одма би ти дал за постов Gen.b2k ја сум за етничко чистење иако некој велат е расистичко.Сепак не би ни дале американците да направиме такво нешто...
Drakso- Сафра Шеф
- Постови: : 215
Активност: : 250
па тоа е и решеието за повекето проблеми у земјава(етничко чистење)....шпонциве само не кочат и не уназадуваат, нема корист од нив...
MiLoS- постер
не бе не е расистичко...иста раса сме..само они се полошата страна на расата племето да им го пеглам
Касно е сега за етничко чистење. Требаше да чистиме коа беше лом на балканов и коа сите се тепаа и чистеа . Сега нема шанса за такво нешто. Мене едно не ми е јасно како може некој да е толку неблагодарен требаа нозе да ни бацуваат што ги примивме тука а не вака да праат. Ние да не бевме србите ке ги распнеа на крст во Косово коа сакаа да бегаат
Nenad- форумџија
Напомена до сите:
РАСИЗАМ ОД СЕКАКОВ ВИД Е ЗАБРАНЕТ НА ФОРУМОТ. Пишувајте, но не забегувајте со коментари и политики.
РАСИЗАМ ОД СЕКАКОВ ВИД Е ЗАБРАНЕТ НА ФОРУМОТ. Пишувајте, но не забегувајте со коментари и политики.
Абе јас како што знам расизам е непочитување на друг народ или нација. Дали шиптарите се едно од тие две? Дали воопшто знаат од каде им е потеклото? Јас мислам дека се само племенска заедница и ништо повеќеHijackHacker напиша:Напомена до сите:
Nenad- форумџија
Хехехе знам знам ја на што мислиш ама не глеам на кој ке му смета расизмотHijackHacker напиша:Нешо мислам дека знаеш на што мислам.
Nenad- форумџија
Хаахаха овој Диме само да буцка нешто ејјј. Немој Гоце да те чуе у гроб ќе се превртува. Како можеш така да збориш толку луѓе гинеле ти сеа да седиш слободен и да пишуваш на компјутер, а ти пак ке ја даваш државата. Мислам стварно нема смисла...Dime Stojcev напиша:па боље шиптар да биде претседател бар они све пто си сакаа си добија така да боље шиптар него некој наш... може болје ке биде не се знае:P
Nenad- форумџија
хахахаха ајдеее и онака ке ја игубиме државава а они за све ке се изборат пошто им се може... како све си добија од нас така и од светот ќе добијат....
Dime Stojcev- постер
- Постови: : 156
Активност: : 182
Епа лесно е ако се откажеме од се и све така даваме на сите и фрламе без борба. Тогаш зошто живееме ај да се утепаме да не се мачимеDime Stojcev напиша:хахахаха ајдеее и онака ке ја игубиме државава а они за све ке се изборат пошто им се може... како све си добија од нас така и од светот ќе добијат....
Nenad- форумџија
леле нешо немој толку да се мачиш... а ако се бориш против цел свет тогаш незнам ке изгубиш исто како и србите што изгубија.... а да се вратам на темата нашите се криви кога не ги пуштија волците ке ги покосеа сите шиптари за два дена!!!:P
Dime Stojcev- постер
Да точно дека требаше да ги пуштиме коа ни се даде шанса, ама ни сега не смее да им ја дадеме државата така лесно. Кај би одел ти ако им ја дадеме Македонија?
Nenad- форумџија
ја ќе си одам негде ама ти бе бадиалџио каде ке одиш.... хахахахах:P
Dime Stojcev- постер
Страна 1 of 2 • 1, 2
Страна 1 of 2