Шах! Спорт или не??
+7
Zombie
Nikola_S
Dare
HijackHacker
Nenad
386ka
Петар
11 posters
Георги Димитров :: Забегување :: Спорт
Страна 1 of 1
Шах! Спорт или не??
ајде ајде што мислите дали шахот е спорт или друштвена игра?!
Петар- форумџија
- Постови: : 257
Активност: : 287
Re: Шах! Спорт или не??
Спорт, бидејќи ипак бара големи знаења и искуство. А за другото не коментирам
па и монопол бара знаење и искуство па е друштвена игра..
Петар- форумџија
Ххехех ја мислам дека е спорт бидејќи и сите за тоа го сметаат иначе имам другар што тренира шах и има доста ,,напорни,, тренинзи. Има психолошки тренер, ги учат на разни потези,зголемување интелигенција и така натакаПетар напиша:па и монопол бара знаење и искуство па е друштвена игра..
Nenad- форумџија
- Постови: : 272
Активност: : 313
дефинитовно е спорт. јас лично и се знам со балканскиот првак ристо менкиновкси
Петар напиша:ајде ајде што мислите дали шахот е спорт или друштвена игра?!
Брат според мене шахот кје биде спорт ако го измислат да биде на диви води....онака шах на диви води!!!...њоњ..добра идеа нели!!
Dare- постер
- Постови: : 75
Активност: : 111
Хахаха може само ке им требаат фигури со магнет да не им паѓаат у водаDare напиша:Петар напиша:ајде ајде што мислите дали шахот е спорт или друштвена игра?!
Брат според мене шахот кје биде спорт ако го измислат да биде на диви води....онака шах на диви води!!!...њоњ..добра идеа нели!!
Nenad- форумџија
- Постови: : 272
Активност: : 313
@Nenad
Добро е бе сине...ги има...измислени се....ПС ( вака треба да изгледа таков шахист ) ( )
HijackHacker: пс. Не прави повеќе цитати, користи го @
Добро е бе сине...ги има...измислени се....ПС ( вака треба да изгледа таков шахист ) ( )
HijackHacker: пс. Не прави повеќе цитати, користи го @
Dare- постер
- Постови: : 75
Активност: : 111
Шахот дефинитивно е спорт. Пример: Читав некаде пред година дена дека некој шахист ја шинал ногата и не дошол да игра. Тоа е тоа
Nikola_S- џуниор
- Постови: : 31
Активност: : 31
Хахахаахаха...Шахот е спорт, иако не е спорт во кој физички ќе умреш трчање или сл.Nikola_S напиша:Шахот дефинитивно е спорт. Пример: Читав некаде пред година дена дека некој шахист ја шинал ногата и не дошол да игра. Тоа е тоа
Ама затоа глава боли ако тренираш шах...
хаха..лол....
Zombie- џуниор
- Постови: : 23
Активност: : 42
па луѓе во денешно време спорт веке не е само физичка активност...ако не сте приметиле има сајбер спорт и не знам си уше каков спорт и мислам дека шахот е спорт...бидејки сепак се натпреваруваат...нз...
Drakso- Сафра Шеф
- Постови: : 215
Активност: : 250
ахахахахахаха шах на диви води ееееееј ахахахах јакооо!!
иначе тој што шинал/скршил(ме мрзи да вртам страна да видам) нога на сите негови противници службено би победиле според мене затоа што не му признаам повреда на нога.. исклучи во на глава и десната рака..!!! (ако веќе го сметаме за спорт) не бе не ми иде шах спорт! ајдеееееее
иначе тој што шинал/скршил(ме мрзи да вртам страна да видам) нога на сите негови противници службено би победиле според мене затоа што не му признаам повреда на нога.. исклучи во на глава и десната рака..!!! (ако веќе го сметаме за спорт) не бе не ми иде шах спорт! ајдеееееее
Петар- форумџија
da be i jas slusnav nekoj sahist ne se istegnal ubavo pred utakmica pa si go istegnal tricepsot i okoto mu setalo gore dole i kujznaeNikola_S напиша:Шахот дефинитивно е спорт. Пример: Читав некаде пред година дена дека некој шахист ја шинал ногата и не дошол да игра. Тоа е тоа
bobo pope- џуниор
- Постови: : 46
Активност: : 58
Спорт е. Не е игра. Во монополот, за разлика од шахот е потребна и среќа :]
Daydream Believer- постер
- Постови: : 73
Активност: : 74
абе веќееее зубот го болел неможел да мисли... од што му мавала болката у мозок... а мн јасно ко во секој филм баш тогаш забарот не работел...
Петар- форумџија
Георги Димитров :: Забегување :: Спорт
Страна 1 of 1