Мистеријата во врска со пирамидите
+2
staska
Zombie
6 posters
Страна 1 of 2
Страна 1 of 2 • 1, 2
Мистеријата во врска со пирамидите
Кога се зборува за вонземјани и историја на планетава, најитересна тема ми се пирамидите во Египет. Имам читано многу за нив, и ако има некој фанатик како мене може да си позбориме...Кажете нешто интересно што сте прочитале или виделе на нет..
Општо прифатена теорија е онаа во која пирамидите се гробници на фараоните...но дали се само тоа? Некои научници веруваат дека се изградени во однос на ѕвездите, некои викаат дека се изградени со помош од вонземјани, а некои пак мислат дека се платформи за слетување на вселенски бродови (како што е кажано во филмот (Stargate)...
Општо прифатена теорија е онаа во која пирамидите се гробници на фараоните...но дали се само тоа? Некои научници веруваат дека се изградени во однос на ѕвездите, некои викаат дека се изградени со помош од вонземјани, а некои пак мислат дека се платформи за слетување на вселенски бродови (како што е кажано во филмот (Stargate)...
Zombie- џуниор
- Постови: : 23
Активност: : 42
Re: Мистеријата во врска со пирамидите
а си го глеал Alien vs Predator??? имаш таму за теоријата дека вонземјани ги граделе
staska- постер
- Постови: : 64
Активност: : 70
епа бравооо стаскааа!!и ти ли по филмовите ко Пеки??пер тоа немаше безе...инале Елијан вс Предатор има 3 филма...али невер мајнд дет ја мислам дека све што е напраена на земјава е наше..."они" сигурно ништо не напраиле за да ни помогнат..само може да ни помогнат за некои 100-200 или поише години да ни ги скратат маките
абе мене филмот ми беше тапа ама тоа беше само за пример, и што ти е тебе проблемот со тоа да даваме филмови за пример не сфаќам??? и врска неам дали некој помогнал или не само знам дека поише би сакала да си е 100% наше, зашто мислам дека е мн мн мн мн големо достигнување за човечкиот род у време кога уште имале кондоми од кравјо црево да изградат светско чудо што и денес не е можно да се изгради ако глеаме да би го имале само тоа што они го имале гив ди еџипшанс а литл кредит!
staska- постер
па пер филмот е само филм...нема никаква поврзаност со реалноста!тоа е сторија која треба да привлече гледаност...а иначе ти си таа ху ис нот гивинг да еџипшант а литл кредит..
е како не?па сеа реков дека деј рок зашто напраиле таква ствар језда од една страна тие чуда на себе носат крв на којзнае колку робови што дури на робовите треба да им се даде мач кредит еѓипјаните сеа цел свет ги памти а на тие што умирале за на фараонот да му биде саркофагот гуд лукинг никој не се сеќава.
staska- постер
Абе не се градени од вонземјани па и вие. Се граделе толку годиништа со огромна работна сила :] Moжно е тоа да се постигне. Паметни биле ди еџипшaнс
Daydream Believer- постер
- Постови: : 73
Активност: : 74
па не реков дека се бе маца читај погоре. ја сум за варијантата дека биле паметни исто само шо не биле хумани мн мн.
staska- постер
Епа се не биле хумани. Ама затоа ке останат запаметени по тоа.
Nenad- форумџија
- Постови: : 272
Активност: : 313
и ја сум за тоа дека градени се од човечка рака според теорија дека се градени во однос на ѕвездите.. мене најмногу ми е интересна пирамидата на тутанкамон и “проклетството“ негово.. иам читано за него разни теории... а и ди еџипшанс како сама цивилизација ми се интересни..
Петар- форумџија
- Постови: : 257
Активност: : 287
Јас мислам дека не пости никакво проклетство или такви некој работи и дека се е измислено.
Nenad- форумџија
Еј да за Хауард Картер и како сите членови од експедицијата умреле од необјаснива смрт??? а Пепе?
staska- постер
аха аха... али не е баш необјаснива смртта.. египќаните биле познати по отровните ароми кои ги ставале во пирамидите и 1000 години стоење во тој затворен простор.. па не би рекол дека баш е необјасниво.. али има луѓе кои веруваат дека неговата пирамида е ств проклетта коа му го откопале сакофагот бродот на кој бил потонал.. ај погодете као се викал.. титаник хехе иам читано во најголемите светски мистерии...
Петар- форумџија
Петар е во право. За секоја смрт со тоа има научно објаснување. Тие што го отвориле гробот умреле од застојан возуг. Никој не проветрал 2-3 илјади години
Nenad- форумџија
стоки бе па и ти.. се упувале у пирамидите ни за провев не чуле
Петар- форумџија
Абе не умреле одма еден умрел од маларија(комарец го каснал на местото на образот каде се верува дека тут имал бемка или нешо така), два тројца онака само си умреле без ништо и сеа се мисли дека од срцев удар умреле и за 2-3 години никој од групата не останал освен Х. Картер, првиот што ја отворил гробницата. ниеден не умрел од токсичниот воздух кога ја отвориле пирамидата, ама на вратата пишувало ко демек „смртта ќе дојде на брзи крилја за оној што ќе се осмели да го вонемири сонот на фараонот“ стаф лајк дет за да биде по спуки. Ако верува човек у случајности може да се каже дека сите тие ствари се само несреќа, ама појма неам, мене помалце ме фасцинира све тоа.
staska- постер
ова ти шо го кажуваш ми личи на "Фајнал дестинејшн"
ја мислам дека и нешо не е у шраво пошто застојан воздух не постои хехех...
само можам да прифатам дека имало токсични мириси во воздухот кои поради вакумот што го има у пирамидите токсиците неможат да се излуфтираат...
ја мислам дека и нешо не е у шраво пошто застојан воздух не постои хехех...
само можам да прифатам дека имало токсични мириси во воздухот кои поради вакумот што го има у пирамидите токсиците неможат да се излуфтираат...
абе ја не реков дека умреле одма.. после неколку дена сепак токсичните ствари у воздухот не биле сигурно толку јаки да убијат некој уште одма а тоа со бемката е мит според мене.. како и да е интересна работа.. ја сакам цела таа египетска митологија и култура само штета што на врвот на својата цивилизација ги снемало.. овој египет денес нема врска со тоа тогаш..
Петар- форумџија
не тоше нема врска со фајнл дестинејшн, имам прочитано поише статии за ова ама не мора тоа ништо да значи.
Сепак, коа ја ти зборам за мит мољамте не ми збори за луфтирање
Сепак, коа ја ти зборам за мит мољамте не ми збори за луфтирање
staska- постер
И перо и ја.. .али го мрзам робовладетелскиот систем.. и многу норамлно дека е мит па и сама си кажав...ама пак е интересно.
staska- постер
добро стаске не се десило да дојде до разлика во воздушниот притисок меѓу просториите во пирамидите и надворешниот простор!ете дефиниција за луфтирање хехех
еј ме закопа сеа со речнициве нема што натц другпат нема да се бунам за нашки изрази, ама не ми беше проблемот луфтирањето туку што не ми ја сфати поентата
staska- постер
Вака...
Прво и најосновно, Тутанкамон немал пирамида туку обична гробница која изгледа вака однадвор :
и вака одвнатре:
Сум слушнала многу приказни за откривачот и неговата експедицја, а една од нив не е спомната тука а тоа е дека кретените си играле мајтап и си ја ставале позлатената маска на Тути на глава Општо познат е фактот дека еѓипјаните ги обмачкувале маските со токсични масла де за превентива од бубачки и разни штеточини а де за крадците на гробови (кои можеле да бидат и синовите или внуците на починатиот btw)
Прво и најосновно, Тутанкамон немал пирамида туку обична гробница која изгледа вака однадвор :
и вака одвнатре:
Сум слушнала многу приказни за откривачот и неговата експедицја, а една од нив не е спомната тука а тоа е дека кретените си играле мајтап и си ја ставале позлатената маска на Тути на глава Општо познат е фактот дека еѓипјаните ги обмачкувале маските со токсични масла де за превентива од бубачки и разни штеточини а де за крадците на гробови (кои можеле да бидат и синовите или внуците на починатиот btw)
Daydream Believer- постер
- Постови: : 73
Активност: : 74
а башка и кравјото црево си го видела ти на тути такааа???
само мит чеда мои беше тоа ништо друго...ама колку ќе беше закон клетва да имало во гробницата...ништо пусти желби
само мит чеда мои беше тоа ништо друго...ама колку ќе беше закон клетва да имало во гробницата...ништо пусти желби
staska- постер
Страна 1 of 2 • 1, 2
Страна 1 of 2