Југославија да или не?
+2
Drakso
Nenad
6 posters
Страна 1 of 1
Југославија да или не?
Југославија да или не?
Знам сите дека имаме слушано за Југа :) како се живеело како денес се живее...Според вашите сознанија дали би сакале повторно да сме сите едно, да завладее братство и јединство ? Според мене она што го растурија западните сили никогаш нема да се врати! Би сакал бившите југословенски земји да отворат безгранична-шенген зона! Тоа би било одлично за економијата на сите Балкански земји! Ајде политичари постирајте
Nenad- форумџија
- Постови: : 272
Активност: : 313
Re: Југославија да или не?
деф да . иако мн луѓе се фолираат и неќат да се вратат во југославија ја сепак мислам дека боље така него вака. Тогаш сме биле моќна економска земја и една од најсилните земји па коа ке видите тогаш југославија одбила покана за европска унија бидејки си имала своја економија и не и требало некој друг да и соли памет. ах...good old times...како не сум бил роден тогаш хаха како и да е сеа сме факд цел балкан анд дер ис ноу трнинг бек:S
Drakso- Сафра Шеф
- Постови: : 215
Активност: : 250
Добра идеа само што во денешно време тоа изглеада практично невозможно ради сите притисоци цепкања-КОСОВО осамостојување итн. Меѓутоа јас сум оптимист па се надевам ке наиде ТИТО двојката па ке не окупи сите пионери и на пат со социјализмот кон светска слава :) градејки една голема јака и просперитетна држава
niGGa- нов член
- Постови: : 12
Активност: : 15
koa ednaska ke se skrsi nema lepenje....znaci nema sansa pak da se obedini Jugoslavija....bilo i veke nema da bide
dzabe muabetive sea so gi praime za ova i za Neso so kaza neso za TITO dvojka deka ke se pojavi....
jez da se ziveelo bolje i sme bile 3ta voena sila u svet i tako dalje ali i u bivsla Jugoslavija imalo neramnomerno razvivanje na predelite na pr u makednonija mn malce kesh idel za raslika od slovenija, hrvatska i srbija a isto i skopje pomalce se razvijalo u sporedba so drugive glavni gradovi(toa se glea i sea) pa zatoa i nasive politicari i glupiov narod mislel deka ako se osamostoime ke bide bolje i eve sme sea kao so vika frcko izolirani i samo propagame nadole (posebno so ovaa vlast)....
pozz od mene
dzabe muabetive sea so gi praime za ova i za Neso so kaza neso za TITO dvojka deka ke se pojavi....
jez da se ziveelo bolje i sme bile 3ta voena sila u svet i tako dalje ali i u bivsla Jugoslavija imalo neramnomerno razvivanje na predelite na pr u makednonija mn malce kesh idel za raslika od slovenija, hrvatska i srbija a isto i skopje pomalce se razvijalo u sporedba so drugive glavni gradovi(toa se glea i sea) pa zatoa i nasive politicari i glupiov narod mislel deka ako se osamostoime ke bide bolje i eve sme sea kao so vika frcko izolirani i samo propagame nadole (posebno so ovaa vlast)....
pozz od mene
MiLoS- постер
- Постови: : 63
Активност: : 93
Ја не кажав ништо за тито 2. Ја коментирав дека би било добро да има безгранична зона на балканот :):MiLoS напиша:koa ednaska ke se skrsi nema lepenje....znaci nema sansa pak da se obedini Jugoslavija....bilo i veke nema da bide
pozz od mene
Nenad- форумџија
што??безгранична зона на балканот??па ти знаеш ли која пара ке ја напраат шиптарите од тоа!!
ejjj sry neso ne si kazal ti za tito tuku toj nigga....
MiLoS- постер
Сите ке направиме голема пара. Ке се дигне превозот како во времето на Југа. Денес во македонија транспортот е паднат за 70% а во тоа време бил бизнис ипол.TrimXt напиша:што??безгранична зона на балканот??па ти знаеш ли која пара ке ја напраат шиптарите од тоа!!
Nenad- форумџија
потполно се согласувам со ненад безгранична зона добро би ни дошло...бтњ милош би те замолил да се потрудиш да пишуваш на кирилица
Drakso- Сафра Шеф
- Постови: : 215
Активност: : 250
важи ај од сеа ке почнам да пишувам на кирилица...
MiLoS- постер
Страна 1 of 1