дискотека/кафана?!
+6
TrimXt
Daydream Believer
Петар
MiLoS
Nenad
Drakso
10 posters
Георги Димитров :: Забегување :: Музика
Страна 1 of 2
Страна 1 of 2 • 1, 2
дискотека/кафана?!
епа вака темава ја отворив бидејки сум револтиран од дискотектие во скопје...ете замислете влагаш у кафана слушаш шабанарија влагаш у дискотека...истото...па мислам дека треба да се направи една граница меѓу дискотека и кафана... во дискотеки би требало да се пушта нешо комерцијала техно нешо така...барем јас така мислам
Drakso- Сафра Шеф
- Постови: : 215
Активност: : 250
Re: дискотека/кафана?!
Немој ти многу против шабанерија ја мислам дека е ок како што е сега на почеток рнб техно ово оно и при крај шабанерија, зашо како што знам стално на тоа сите одлепуваат
Nenad- форумџија
- Постови: : 272
Активност: : 313
ја брат не сум веке за кафана...не пијам 6 месеци веке...
и затоа ке казам дискотека...
MiLoS- постер
- Постови: : 63
Активност: : 93
Абе темата тука е дали ти се свиѓа музиката во дискотеките ???MiLoS напиша:ја брат не сум веке за кафана...не пијам 6 месеци веке...
Nenad- форумџија
ненад сакам да кажам дека ако ти се слуша шабанарија ке идеш у кафана или нешо така...јас воопшто некам да дискриминирам луге по тоа што слушаат и зошто ама пер да идеш у дискотека и да се осекаш ко да си у кафана...е глупо...и да верувам дека коа ке се отвори дискотеката ке пушта рнб па техно ама ке поминат 3-4 петоци саботи и после станува страва...првите 2 песни се рнб рап нешо и после цела вечер шабанско:S
Drakso- Сафра Шеф
Епа пуштаат музика според тоа публиката го сака. Само погледни на што одлепуваат сите
Nenad- форумџија
Епааа почесто дискотека.. кад тад кафана!!
Петар- форумџија
- Постови: : 257
Активност: : 287
луѓе темава е релација дискотека кафана...пошо мене некако ми станува исто дако влезам во дискотека или кафана...
Drakso- Сафра Шеф
Многу точно. А пошо мене не ми се допаѓа музиката ни таму, ни таму, кога има услови си седнувам во парк и си слушам тоа ја што сакам :p
Daydream Believer- постер
- Постови: : 73
Активност: : 74
Е фала богу некој шо му текна дека дискотека и кафана паднале на исто ниво....:C тапаааа
Drakso- Сафра Шеф
пер неможе да кажеш дека дискотека и кафана паднале на исто ниво ај сеа не претерувај.. јес да некад во диско се слуша ечи турбо фолк али па до толку да кажеш дека се на исто ниво..
и крај краева скопјево нуди 3850283509238509 различни кафичи и дискотеки, кафани... не ти одговара ниту едно па што се жалиш..??
и крај краева скопјево нуди 3850283509238509 различни кафичи и дискотеки, кафани... не ти одговара ниту едно па што се жалиш..??
Петар- форумџија
па шо знам мене исто ми е некако пошо идеш у кафана слушаш шабанско глеаш некој тип од зелениково ти вика шо ме глеаш бе и ајде фрка идеш у дискотека слушаш шабанско глеаш некој од некое село и ти вика шо ме глеаш бе и пак фрка...
Drakso- Сафра Шеф
па незнам драксо ти кај ги наоѓаш тие кафани и дискотеки кај што идат "фаците" на зелениково и локалните села.. искрено јас сум почесто во кафич во последно време од колку во диско или кафана така да не се замарам мн мн а и можам секаква музика да поднесам... али не се сложувам со твоето мислење дека исто ти се фаќа дал кафана ил дискач
Петар- форумџија
епа еве вака...во "елитниве" дискотеки низ градот се избегава српско...во Б2 и Колосеум скоро и да не се пушта српско на регуларни журки, си има псоебни ќурки за шабанско ...е сеа дека има во некои дикотеки мешаат све т.е. праат некоја микс журка си у право.а ја не памтам кога последен пат сум слушал српско у дискотека...у Охрид ваљда..
еј у охрид еден ден беше турбо фолк и тоа најавено беше дека таа вечер ќе биде турбо фолк...
Петар- форумџија
незнам кога си бил ти во Охрид али ја додека бев два пати имаше само турбо фолк, еднаш беше Ксенија Пајчин и еднаш беше онаа Џогани или Фанки Џи како се викаше на ја памтам...значи 4 пати ...а плус и нон-стоп мешаа...али дикотекиве у скопје не се такви...со има ред и дисциплина
Се согласувам дека се далеку од исто кафана и дискотека. У кафана може и да ечи старогратско или македонско народно хахах Драксо кај ги наогаш ти кафаните со убави фацки????
Nenad- форумџија
брат да ти казам идеш прво у кафана се здрвуваш па после у диско да се отрезниш и дома...!!! така е најболје од двете!!!:D
Dime Stojcev- постер
- Постови: : 156
Активност: : 182
Абе тука збориме за музиката у кафана и дискотека дали мислиш дека превише шабанско пуштаат у дискотеки и дали ти смета тоа?Dime Stojcev напиша:брат да ти казам идеш прво у кафана се здрвуваш па после у диско да се отрезниш и дома...!!! така е најболје од двете!!!:D
Nenad- форумџија
хехехе коа кје ги споис двете во едно мислам дека најдобро кје си поминес...мозда малце го тапам со ставот КАФАНА ПРЕД ДИСКОТЕКА али тоа е...
Dare- постер
- Постови: : 75
Активност: : 111
абе нешо бе иди по дискотеки па види дали пуштаат шабанско!!! и зависи каде идеш!! има каде што пуштаат шабанско али тоа е твој избор!:P
Dime Stojcev- постер
Абе според мене вечерта нема кулминација ако не се чуе Миле или ЦецаDime Stojcev напиша:абе нешо бе иди по дискотеки па види дали пуштаат шабанско!!! и зависи каде идеш!! има каде што пуштаат шабанско али тоа е твој избор!:P
Nenad- форумџија
според мене твојава кулминација е тиње да не кажам село! посебно миле
Петар- форумџија
пеер алоооо цек малце тоа има у кафана а не у дискотека свакаш прво идеш у кафана па у дискотека да се исчистиш!!!!
Dime Stojcev- постер
Страна 1 of 2 • 1, 2
Георги Димитров :: Забегување :: Музика
Страна 1 of 2